logo Pure Water Group

CEDI

lijn
CEDI (continu elektrodeïonisatie) is een continu elektrochemisch proces dat wordt toegepast naomgekeerde osmose (RO). Een CEDI-systeem zuivert het RO productwater tot een constante kwaliteit (Ultra) Pure Water. Tijdens dit proces wordt het merendeel van de resterende ionen uit het productwater verwijderd, inclusief zwak geladen ionen zoals silicaten en CO2.
Werkingsprincipe

CEDI-modules bestaan uit product- en rejectcompartimenten die afwisselend zijn gescheiden door kationselectieve en anionselectieve membranen. Zowel de product- als de rejectcompartimenten zijn gevuld met ionenwisselaarhars.

Onder invloed van gelijkspanning worden in het voedingswater aanwezige ionen langs de oppervlakte van de kunstharsen in de richting van de ionselectieve membranen getransporteerd. De ionen migreren door de membranen en komen terecht in de rejectcompartimenten, waarlangs ze verder worden afgevoerd. Waar het water in de productruimten ionenvrij wordt, splitst het water door gelijkspanning in H+ en OH-ionen. Deze regenereren op hun beurt de ionenwisselaarhars. Omdat de ionselectieve membranen uitsluitend ionen doorlaten, wordt een klein deel van het voedingswater gebruikt om ionen uit de rejectcompartimenten te spoelen.

Kenmerken CEDI-technologie

-  Geen toepassing van chemicaliën, dus geen chemisch afval;
-  Continu productie van puur water en continu elektrische regeneratie;
-  Compacter dan traditionele ionenwisselaarinstallaties;
-  Voedingswater naar en in de concentraatcompartimenten hoeft niet elektrisch    geleidend te zijn dankzij een gepatenteerde vulling van de compartimenten met    ionenwisselaarhars. Concentraatcirculatie en/of zoutdosering is hierdoor    overbodig;
-  CEDI-modules regenereren zichzelf continu, enkel en alleen met behulp van    elektriciteit: lage operationele kosten;

Referenties

Meer weten? Bekijk dan eens enkele van onzereferentieprojecten.

Advies nodig?

Behoefte aan advies of een offerte op maat? Vertrouw dan op onze expertise en neemcontact met ons op. Of stuur hetcontactformulier in.
Ion Removal Using CEDI

Adobe Flash-speler ophalen