Water, het wonder uit de kraan!

Vandaag de dag richt de wereld zich meer en meer op het belang van duurzame waterbehandeling en -gebruik. Om de huidige wateruitdagingen aan te pakken, is het essentieel om manieren te vinden om water slimmer te gebruiken én het zoveel mogelijk te hergebruiken. Dit gebeurt al een tijdje bij De Puurwaterfabriek van het bedrijf NieuWater. Hier wordt met behulp van onder andere Continuous Electrodeionization (CEDI)-systemen van Pure Water Group rioolwater omgezet in ultrapuur water.

Dit ultrapure water wordt gebruikt voor de productie van stoom die nodig is bij de oliewinning in een nabijgelegen olieveld. Daarnaast, gezien het dreigende tekort aan drinkwater, is het idee ontstaan om dit ultrapure water ook te gebruiken als grondstof voor de bereiding van drinkwater. Dit zou een mogelijke aanvulling zijn op de huidige bestaande bronnen, zoals grond- en oppervlaktewater.

Op deze manier streven we er gezamenlijk voortdurend naar om meer innovatieve oplossingen te vinden voor het slimmer gebruik van water! Het belang hiervan werd recentelijk nog maar eens benadrukt op nationale televisie: https://nos.nl/l/2513598

The Pure Water Group brings together over 25 years of applied knowledge and all-round experience with advanced and sustainable electrochemical separation solutions for pure and clean water production. The latest enhanced performance of the Evoqua modules continue the Pure Water Group tradition to pursue improvements and retain leadership in water purification technology.